هزینه درمان رایگان برای بازنشستگان
مسعود پزشکیان در مورد وضعیت معیشت بازنشستگان اظهار کرد: بباید بر اساس تورم حقوق بازنشستگان را افزایش دهیم باید یک سری خدمات به آنها داده شود تا باقیمانده عمرشان را به خوبی و در آرامش طی شود.
به گزارش علی مگ به نقل از اقتصاد 100 رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره علت واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان گفت: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.
خبر واریز سه میلیون تومان به حساب شش میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته با واکنش سیاسی برخی افراد و جریانها مواجه شد.
داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش پاسخ داد: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام میشود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد
موضوع اقتصاد و معیشت مردم، یکی از مهمترین بحثهای مطروحه میان کاندیداهای ریاست جمهوری به عنوان دغدغه اصلی مردم بوده است؛ پزشکیان که پیش از این در مسند، نمایندگی مجلس در ادوار هشتم، نهم، دهم (نایب رئیس) و یازدهم بوده و برای دور دوازهم مجلس شورای اسلامی نیز برگزیده شده بود، در مجلس نیز به دفاع از مردم حاضر شده و دغدغه مردم را داشت.
طی این مدتی که فضای انتخابات در کشور حاکم شده بود، در مناظرهها و محافل تبلیغاتی، مسعود پزشکیان نیز نقطه نظرات، دیدگاهها، مواضع و برنامههای خود برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور و معیشت مردم را عنوان کرده که در این گزارش قصد داریم به مهمترین و کلیدیترین آنها بپردازیم.
رئیس جمهور منتخب دولت چهاردهم که در جریان رقابتهای انتخاباتی، با شعار «برای ایران» پا به عرصه انتخابات گذاشت، خود را «صدای بیصدایان» معرفی و بر تلاش جهت تحقق «حق» و «عدالت» در جامعه و اجرای احکام «برنامه هفتم پیشرفت» تاکید کرده است.
ارتباطات مناسب و سازنده با دنیا برای رفع یا کاهش تحریمها، افزایش سرمایهگذاری خارجی برای تحقق رشد اقتصادی و اجرای قوانین به جای ایجاد قوانین جدید، از مهمترین محورهای عنوان شده است که در اولویت برنامههای اقتصادی پزشکیان قرار دارد.
حل مشکلات روابط خارجی، بهبود روابط با کشورها، عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری با جهان از طریق رفع تحریمها، ارتقای جایگاه و امنیت و اقتدار ایران در جهان از دیگر برنامههای مطرح شده از سوی پزشکیان در حوزه سیاست خارجی است که قطع به یقین تاثیر شگرف در مسائل اقتصادی کشور خواهد داشت؛ چراکه خواه ناخواه طی یک دهه اخیر، تحریمها آسیبهای جدی بر بدنه اقتصادی کشور وارد کرده و در جهت بهبود این وضعیت، کارشناسان و فعالان بزرگ اقتصادی، گشایش این گره را در بهبود روابط بینالمللی ایران با جهان دانسته و مطالبهگری کردهاند.
پزشکیان وعده کرده که نمیخواهد جوری مملکتداری کند که مردم مدام چشمشان به اخبار باشد تا ببینند بیشتر تحریم میشویم یا نمیشویم، نرخ دلار بالا میرود یا پایین میآید؛ ما از هوش مصنوعی میخواهیم تا بهترین صنعت جهانی را به مردم خود ارائه دهیم؛ ما برای بر طرف کردن مشکلات مردم به همت و انسجام ملی و گشایش خارجی نیاز داریم. هر زمانی که خواستیم توافق کنیم، نرخ تورم پایین آمد و نرخ رشد اقتصادی بالا رفت و هر زمانی هم قصد نداشتیم توافق کنیم، بالعکس شد و نرخ رشد اقتصادی کاهش و نرخ تورم افزایش یافت.
تنظیم و توزیع عادلانه بودجه عمومی کشور با اولویت حمایت از اقشار کم برخوردار، حکمرانی مطلوب در صندوقهای بازنشستگی با تاکید بر نظام شایسته سالاری، رفع بحرانها و کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، توزیع عادلانه یارانهها متناسب با اطلاعات واقعی و تدوین سیاستهای هدایت تدریجی توزیع یارانهها، افزایش سهم کمک دولت در تامین هزینههای درمانی و استعدادیابی، آموزش و توانمندسازی بهمنظور اشتغالزایی و کاهش آسیبهای اجتماعی نیز از سیاستها و برنامههای راهبردی رئیس جمهور منتخب در حوزه رفاه و تامین اجتماعی است که عمده رفع مشکلات این حوزه نیز به گونهای به شرایط اقتصادی و منابع مالی کشور، گره خورده و ریشه در آن دارد.
همین که طی سالهای اخیر، شعار اقتصادی برای نامگذاری سال انتخاب و سرلوحه فعالیتها طی یک سال قرار میگیرد، نشان از اهمیت موضوع برای حاکمیت و کشور دارد و رفع بسیاری از مشکلات در گرو حل مسائل اقتصادی دیده شده است.
بررسی دیدگاهها و برنامههای مسعود پزشکیان در ایام انتخاباتی نشان میدهد که وعدههای وی در برنامههای تبلیغاتی، دوری از اقتصاد دستوری است و معتقد است که بایستی با کمک کارشناسان اقتصادی، روابط مالی ایران با سایر کشورها برقرار شود و رشد اقتصادی بدون ارتباط با جهان محقق نمیشود.
بایستی با کمک کارشناسان اقتصادی، روابط مالی ایران با سایر کشورها برقرار شود و رشد اقتصادی بدون ارتباط با جهان محقق نمیشودبه عقیده پزشکیان، بدون ارتباط مناسب و سازنده با دنیا به رشد اقتصادی هشت درصدی مورد اشاره در برنامه هفتم توسعه، نخواهیم رسید؛ بنابراین اگر میخواهیم به رشد برسیم، بایستی بتوانیم سرمایهگذاری داشته باشیم؛ چراکه بدون سرمایهگذاری، نه اشتغال ایجاد میشود و نه میتوان روی افزایش تولید، حساب کرد. سرمایهگذاری نیز بسته به این است که چه محدودهای از بازار را در نظر میگیریم؟ فقط کشور را میبینیم یا اینکه منطقه را در نظر میگیریم؟ هرچه دید ما وسیعتر باشد، طبیعتا رشد اقتصادی افزایش بیشتری را تجربه میکند.
وی در مورد برجام نیز وعده کرد که با کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی، تا رسیدن به زبان مشترک صحبت خواهد کرد.
رئیس جمهور منتخب مردم در مورد توسعه برنامهی هفتم، بر بهکارگیری افراد دارای مهارت تاکید دارد و معتقد است که رئیس جمهور قرار نیست برنامه جدیدی بنویسد و سیاست جدیدی در کشور اجرا کند، بلکه سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری روشن و مشخص است و برنامههای توسعه نیز وجود دارد؛ فلذا تنها بایستی با دارای مهارت و علمِ اجرایِ کار، برنامههای موجود را عملی و اجرایی کنیم؛ صرفاً به دلیل اینکه در برنامهی توسعه ششم، افرادی اجرای کار را بر عهده داشتند که از برنامهها بیخبر بوده و هدف و سیاست را پیگیری نمیکردند و فاقد مهارت و علم اجرای کار بودند، سبب شد که ۲۵ تا ۳۰ درصد برنامه ششم توسعه محقق شود.
مسعود پزشکیان در آخرین مناظره انتخاباتی خود ضمن ارائه نمودارهای اقتصادی، مصرف دهکهای پایین و بالای جامعه در یارانههای انرژی و بنزین را وحشتناک توصیف و تاکید کرد که اختلاف میان دهکهای بالا و پایین بسیار است.
وی معتقد است که اینکه به افراد توانمند، بیشتر امکانات داده شود و به آنهایی که ضعیفترند، تخصیص کمتری صورت گیرد، بایستی اصلاح شود. وضعیت جمعیت زیر خط فقر، که این سالها بدتر شده، بایستی بهتر شود؛ فلذا برای آنکه بخواهیم این بی عدالتی را اصلاح کنیم، بایستی اولویت نخست را پیدا کنیم.
رئیس جمهور منتخب دولت چهاردهم عنوان کرد که به راحتی میتوان به هر نفر ۱۰ میلیون تومان یارانه پرداخت کرد؛ اما لازمه آن، مدیریت تورم و شاخصها، انسجام داخلی، کنار گذاشتن دعواها و رسیدن به زبان و نگاه مشترک و همچنین دیدن مردم محروم است؛ اگر ما وضعیت رشد اقتصاد و اشتغال را درست نکنیم و مشکلاتمان را با دنیا حل نکنیم، راه به جایی نخواهیم برد.
همانطور که اشاره شد، پزشکیان در گفتههای خود بر مخالف با اقتصاد دستوری تاکید کرده و معتقد است که اگر قرار باشد اقتصاد به صورت دستوری پیش رود، سرمایهگذار از سرمایهگذاری و تولیدکننده هم از تولید دست کشیده و منصرف خواهد شد. اختلاف قیمتهای بازار و تولیدکنندگان ناشی از این همین دستوری بودن اقتصاد است.
بایستی ارز را جز در بحث دارو، نهادهها و مواد غذایی مردم، تک نرخی کرد؛ چه کسی گفته است که ارز ۲۸ هزار تومانی را به برخی پرداخت کنیم و به دیگری ارز ۴۰ هزار تومانی بدهیم
از سوی دیگر، پزشکیان نظام ارزپاشی و تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی که زمینه رانت را فراهم کرده را مورد نقد قرار داده و معتقد است که این ارز در اختیار هر شخصی که قرار گیرد، منجر به رانت خواهد شد؛ اینکه دولت پول بدهد و عدهای با رانت، پول را در جای دیگری خرج کنند، همان بهتر است که این کار انجام نشود. بایستی ارز را جز در بحث دارو، نهادهها و مواد غذایی مردم، تک نرخی کرد؛ چه کسی گفته است که ارز ۲۸ هزار تومانی را به برخی پرداخت کنیم و به دیگری ارز ۴۰ هزار تومانی بدهیم.